Zoutlampen worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt ,wat weten we zoal van Himalaya zout producten?

Het zout zit in lagen in onze aarde en het schijnt al een 180 mijoen jaar oud te zijn!

De zoutlampen die ik hier op de webste heb staan zijn afkomstig van het zout wat gedolven wordt aan de Westkant van het Himalaya gebergte in de zoutmijnen van Khewra te Pakistan, het ligt daar op een gemiddelde diepte van maar liefst 250 meter.

Ook op andere plekken in de wereld wordt zout gewonnen om dergelijke producten te maken, zoals Iran, Jemen en Polen.

Al het zout wordt nog steeds handmatig gesorteerd en bewerkt tot producten zoals zoutlampen, theelichthouder en nog veel meer.

In het zout bevind zich ijzer, door de vermenging in deze lagen van het zout en de opname van ijzer kleurt de zoutsteenlamp oranje, hoe hoger het gehalte aan ijzer des te  donkerder kleurt de zoutlamp.

Producten van Himalayzout zijn hygroscopisch oftewel,..het trekt uit de lucht waterdamp aan.

Ionisatie is de werking van een zoutlamp welke negatieve ionen uitstoot en de werking van positieve ionen om ons heen vermindert.Hierdoor zullen wij ons hoe meer onszelf blootstellen aan negatieve ionen,opgewekter en energieker gaan voelen.In de lucht worden namelijk negatieve en positieve ionen die dus tegengesteld geladen zijn samen aangetrokken.Hierdoor worden geuren , allergenen en stof, fijnstof uit de lucht gehaald.

Dat maakt zoutlampen zo geweldig!

Onderzoek laat zien dat positieve ionen gevoelens van moeheid,depressie kunnen veroorzaken, we worden immers behoorlijk blootgesteld aan EM straling veroorzaakt door mobiele telefoons, computers,TV's etc.In die zin is het goed om een Himalaya zoutlamp naast deze apparatuur te plaatsen.

Negatieve ionen komen van nature ook op de volgende manier voor, onweersbuien,  in het bos, bij frisse wind, watervallen, strand waar altijd wel wat wind staat...

Kleuren van de zoutlampen, deze kunnen uiteen lopen en net een iets andere werking hebben..

Rood - versterkt en verbetert het hart, met name de bloedsomloop en reguleert bloeddruk.

Oranje - werkt gunstig voor het zenuwstelsel, bied een veilig gevoel en brengt nieren en blaas in balans.

Wit & Grijs - hoog reinigend en ontgiftend in de brede zin.

Grijs- Brengt lever, alvleesklier en galblaas in balans,zorgt tevens voor een hoger intellectueel begrip.

Roze - revitaliseert de zintuigen.

Grijs - geeft een gevoel van algehele balans.

Zoutlampen bevatten maar liefst 84 diverse mineralen die hen hun unieke kleuren geven.

Waar zijn zoutlampen zoal goed voor?

Het verbetert de algehele gezondheid, geestelijk en lichamelijk, helpt ontspannen, concentreren, geeft energie en schenkt nachtrust, bevordert een goed PH balans, verhoogt de hydratatie van lichaam en huid , ondersteunt de werking van de ademhalingswegen, voorkomt spierkrampen, reguleert de bloeddruk en is dus goed voor de bloedsomloop, goed voor de huid, gaat veroudering tegen. neutraliseert schadelijke straling en verwijderd verontreinigende stoffen en geurtjes.

Het is ook een van de beste soorten 'keukenzout' het bevat 84 diverse mineralen, is vrij van giftige stoffen en toevoegingen.

Hoe kan je ondermeer Himalayzout gebruiken?

- Drinken, dagelijks een glas lauwwarm water met een theelepel zout oplossen, dit werkt goed tegen artrose,reumatische aandoeningen,  blaasontstekingen, nierstenen, hooikoorts, hoofdpijnen, huidaandoeningen zoals eczeem, huidirritaties, psoriasis, klachten zoals menstruatiepijn,overgangsklachten,spierpijnen en werkt goed voor de stoelgang.

- Gezichts stoombad, maak een zoutoplossing van ongeveer 100 gram in een liter water, inhaleer gerust deze warme dampen.Dit is gezond voor de ademhalingswegen, en een weldaad voor de huid...

- Gorgelen, in de ochtend of avond een lauwwarm glas water met daarin een theelepel Himalayzout opgelost,30 tot 60 seconden gorgelen.Dit helpt goed tegen gevoelig tandvlees, dood bacterieen, helpt tegen tandsteen en een slechte adem.

- Me Time wellnes bad, vul het bad met warm water op je eigen gewenste comfi temperatuur en los hier 250 tot 500 gram zout in op.

Dit zorgt voor een totale ontspanning en het ontgift je lichaam, als er een wat grijzige laag op het badwater verschijnt dan zijn het de afvalstoffen die zijn opgeruimd! Ook voor mensen die HSP zijn helpt dit om te kunnen aarden...

- Voetenbad, los 250 tot 350 gram op en een voetenbadje en maak het water flink warm!, dit helpt erg goed tegen voetschimmels & schimmelnagels!

Al met al..redenen te over om deze mooi lampen aan te schaffen!, eigenlijk zou elke ruimte in huis er een moeten hebben...ook voor de kleine kinderen is een nachtlampje van Himalayazout geweldig..Het fijne zachte warme licht geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid...

Neem is een kijkje op deze pagina hoeveel mooie Zoutlampen er zijn!

 

Sale!

Zoutsteen lamp Maan Wit

€ 39,95 € 23,95
Sale!

Zoutsteen lamp Maan Wit

€ 39,95 € 23,95

Prachtige witte Himalaya zoutsteen lamp In Maanvorm.

Deze lampen geven een prachtig licht en zorgen voor sfeer tijdens de korte dagen.....de lamp schijnt een mooie witte gloed.

Deze lampen zijn tussen de 21 en 24 cm groot en wporden compleet geleverd met een snoer voorzien van een aan/uit schakelaar en een fitting compleet met lampje.

Je hoeft alleen de fitting in de lamp te klemmen en klaar! 

Je ontvangt een Maanlamp in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp Maan Oranje

€ 39,95 € 23,95
Sale!

Zoutsteen lamp Maan Oranje

€ 39,95 € 23,95

Ook een hele mooie variant van de Himalaya zoutsteen lamp in Maanvorm,deze oranje kleur geeft in de avond een warm licht.

Deze maanlamp is ook tussen de 21 en 24 cm groot en wordt compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje,alleen de fitting in de Maanlamp klemmen en  klaar!

Je ontvangt een maanlamp in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp Maan grijs

€ 39,95 € 23,95
Sale!

Zoutsteen lamp Maan grijs

€ 39,95 € 23,95

Prachtige grijze Himalaya Zoutsteen Maanlampen, deze lampen geven een oranje gloed als je ze aanzet...Vanuit de wereldberoemde zoutmijnen in de Himalaya komen de ruwe zoutstenen die de basis vormen voor deze lampen die er in verschillende vormen zijn. Deze zoutkristallen zijn zo'n 180 miljoen jaar geleden ontstaan door het indrogen van oceanen. De zoutkristallen worden diep (250 meter) onder de grond gedolven. Iedere lamp is weer anders van vorm en kleur, omdat deze handmatig worden verwerkt. Zo is ieder product uniek. Het prachtige licht dat deze Himalaya Zoutsteen lampen geven brengt sfeer in huis.
Behalve dat deze Himalaya Zoutsteenlampen een prachtig licht geven, werken deze lampjes ook vitaliserend. Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook, en elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Dit kan worden tegengegaan door een hoge concentratie aan negatieve ionen, deze zijn o.a. aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bijvoorbeeld bij zoutkristallen. Hiamalaya Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Himalaya Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes.
Reinigen; Himalaya Zoutsteen is van nature wateraantrekkend. Daarom moeten deze producten nooit buiten, of in zeer vochtige ruimten worden gezet. Je kunt zoutsteen het beste schoonmaken door met een borsteltje het stof eraf te vegen.

Himalaya Zoutsteen lampen werken goed bij mensen die aandoeningen hebben zoals bronchitis, het maakt de bronchien open en zorgt voor een betere ademhaling.

Je ontvangt een Himalaya Zoutsteen Maanlamp in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Incl. snoer en lampje.

Verzendkosten zijn 7,25

 

Sale!

Zoutsteen USB lampje Oranje

€ 14,95 € 7,95
Sale!

Zoutsteen USB lampje Oranje

€ 14,95 € 7,95

Leuke Himalaya Zoutsteen lampjes met een USB kabel.

Deze lampjes geven een mooi warm licht.

Zo kan je dit lampje gebruiken als extra licht bij je PC of Laptop, maar ook voor de warme sfeer en gezonde werking.

Tevens kan je dit lampje gebruiken als nachtlampje op elke USB aansluiting.

De lampjes zijn  tussen de 8,5 en 9 cm groot.

Je ontvangt een USB lampje in dezelfde kwalaiteit als op de foto,vormen verschillen onderling.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 2 - 4 kg Wit

€ 19,95 € 12,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 2 - 4 kg Wit

€ 19,95 € 12,95

Hele mooie witte Himalaya Zoutsteen lampen.

Deze lampen zijn tussen de 2 en 3 kg en 20 tot 22 cm groot en geven een mooie witte gloed.

De lampen worden compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje.

Je ontvangt een Zoutsteen lamp in dezelfde kwaliteit als op de foto,vormen verschillen onderling.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 2 - 4 kg Grijs

€ 19,95 € 13,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 2 - 4 kg Grijs

€ 19,95 € 13,95

Prachtige grijze Himalaya Zoutsteen lampen,als ze uit zijn hebben ze een mooie grijze kleur.het is een natuurlijke kleur Zoutsteen en wordt hoofdzakelijk maar op een plek gevonden.

Deze lampen schijnen oranje door het grijze Zoutsteen heen....

Ze wegen tussen de 2 en 3 kg en zijn tussen de 19 en 22 cm groot.

Deze lampen  worden compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje.

Je ontvangt een Zoutsteenlamp in dezelfde kwalitiet als op de foto,vormen verschillen onderling.

Verzendkosten zzijn 7,25

 

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 3 - 4 kg Oranje

€ 21,95 € 14,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 3 - 4 kg Oranje

€ 21,95 € 14,95

Prachtige oranje Himalaya Zoutsteen lampen,deze lampen geven een warm oranje licht.

Fijn voor de korte dagen en lange avonden!,zowel voor sfeer alsmede voor de gezondheid zijn zen  must om te hebben!Leuk om iemand cadeau te doen!

Deze Zoutsteen lampen worden ook compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje,je hoeft alleen de fitting in de lamp zelf te klemmen en klaar..

Deze lampen zijn 22 - 25 cm root en wegen tussen de 3 en 4 kg.

Je ontvangt een lamp in dezelfde kwaliteit als op de foto,vormen verschillen onderling.

Verzendkossten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 4 - 6 kg Wit

€ 23,95 € 16,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 4 - 6 kg Wit

€ 23,95 € 16,95

Weer wat grotere Himalaya Zoutsteen lampen,deze lampen wegen tussen de 4 en 6 kg en zijn 22 tot 25 cm groot.

Ze geven een mooi wit licht en worden compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje.Alleen de fitting in de lamp zelf te klemmen en klaar..

Je ontvangt een lamp in dezelfde kwaliteit als op de foto,vormen verschillen onderling...het blijft een natuur product.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 9 - 12 kg

€ 44,95 € 27,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 9 - 12 kg

€ 44,95 € 27,95

Prachtige Himalaya Zoutsteen lamp van maar liefst een 35 tot 40 cm groot en 10 tot 12 kg zwaar.

Een juweeltje om te zien als het uit is en prachtig licht als je het aanzet..

Je ontvangt een lamp in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten 13,50

 

 

Sale!

Zoutsteen lamp natuur 9 - 12 kg wit

€ 44,95 € 27,95
Sale!

Zoutsteen lamp natuur 9 - 12 kg wit

€ 44,95 € 27,95

Prachtige Himalaya Zoutsteen lamp en mooi helderwit!

Deze lampen zuiveren de lucht maar zijn ook geweldig om te zien..

Ze zijn 10 tot 12 kg zwaar en 30 tot 40 cm groot

je ontvangt een lamp in dezelfde kwaliteit als op de foto

Verzendkosten zijn 13,50

Hele mooie wat grotere oranje Himalaya Zoutsteen lamp.

Een unieke lamp met een heel mooi warm licht!

Deze lamp weegt ongeveer 15 kg en is 34 bij 20  cm groot.

Je ontvangt de lamp op de foto en deze wordt ook compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje.

Verzendkosten zijn 13,50

Hele mooi grote oranje Himalaya Zoutsteen lamp van 44 cm hoog en 33 cm in diameter!

Deze lamp is een aanwinst in huis en al prachtig om te zien zonder het aan te zetten!,deze lamp geeft een hele mooie warme oranje gloed..

Je ontvangt de lamp op de foto en compleet geleverd met snoer,schakelaar,fitting en lampje....

Verzendkosten zijn 13,50

 

Sale!

Zoutsteen nachtlampje wit

€ 22,95 € 12,95
Sale!

Zoutsteen nachtlampje wit

€ 22,95 € 12,95

Heel erg leuk Himalaya Zoutsteen nachtlampje voor kinderen!

Dit lampje geeft een mooi wit licht en bevat een aan/uit schakelaar.

Je kan dit leuke lampje direct in het stopcontact stoppen.,,

Je ontvangt een nachtlampje in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen nachtlampje Maan oranje

€ 22,95 € 12,95
Sale!

Zoutsteen nachtlampje Maan oranje

€ 22,95 € 12,95

Heel mooi Himalaya Zoutsteen nachtlampje in Maanvorm,en mooie oranje gekleurd.

Ook al zijn de lampjes uiterlijk niet allemaal even oranje,als je het lampje aanzet schijn het echt warm oranje!

Een heel fijn nachtlampje voor kinderen,en Zoutsteen werkt luchtzuiverend...

Je ontvangt een lampje in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen nachtlampje Natuur wit

€ 21,95 € 12,95
Sale!

Zoutsteen nachtlampje Natuur wit

€ 21,95 € 12,95

Ook dit is een heel leuk nachtlampje voor kinderen maar in een natuurlijke vorm Himalaya Zoutsteen...

De zoutlampjes zelf zijn 8,5 cm groot en geven een mooi wit licht.

Het lampje geeft gemoeg licht voor kinderen om nog een boekje te lezen als het stopcontact naast het bed zit.Het bevat een veilieg aan/uit schakelaar.

Je ontvangt een nachtlampje in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25

Sale!

Zoutsteen theelichthouder grijs

€ 4,75 € 3,50
Sale!

Zoutsteen theelichthouder grijs

€ 4,75 € 3,50

Leuke grijze Himalaya Zoutsteen theelicht houders.

Deze theelichthouders geven een mooi warm licht en overdag leuk om te zien.

Ze zijn ongeveer 7 cm hoog en 8 tot 9 cm in diameter,het betreft een natuurproducct dus de vorm onderling is wat verschillend.

Je ontvangt een theelichthouder in dezelfde kwaliteit als op de foto.

Verzendkosten zijn 7,25